НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене

Електронна книга. За да закупите ел. книга преведете стойността и на банковата сметка на издателството: BG27RZBB91551067949313, след получаване на сумата книгата ще ви бъде изпратена във формат PDF на електронната поща, която сте посочили при поръчката, заедно с фактура.


7.00
лева
 Поръчай
изд.2020г.

Влюбването е едно от най-важните събития, които изживяваме в живота, но никой не ни учи на това в училище. Вместо това обществото и религиите ни налагат модели и начини на мислене, които често са противоположни на естествения (органичния) модел на любовта. Такива са дефинираните от тях институции на брака, религиозна принадлежност и национализъм. Резултатът е любов, която за повечето хора е болезнено предизвикателство през целия им живот. В „Силата на любовта“ Ошо ни помага да насочим търсенето си на любов, като разширим нашия хоризонт, и ни показва, че любовта има много проявления, а не е ограничена до „другия“. Едно от проявленията на любовта е медитацията, изживяване, което променя живота и ни позволява да разцъфтим в истинската любов – вътре в нас и към другите.

Серията книги на Ошо „Същността на живота“ се фокусира в най-важните въпроси в живота на всеки индивид. Всяка от тях изследва и дискутира вековните и винаги съвременни въпроси, които са жизнено важни за личното ни търсене на смисъл и цел, като се концентрира върху теми, отнасящи се към вътрешния ни живот и качеството на съществуване.


20.00
лева
 Поръчай
изд.2019г.

Един от най-великите духовни учители на двадесети век ще ви покаже как да развиете усещане за сегашния момент и как да не бъдете отклонявани нито от вашата напрегната среда, нито от вашия скитащ ум.

Когато умът изчезне и мислите изчезнат, и вие сте в майндфулнес. Какво е майндфулнес? Това е осъзнаване. Това е съвършена осъзнатост. В „МАЙНДФУЛНЕС В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ: Как мога да направя медитацията част от ежедневието си?“ Ошо ни помага да изследваме вътрешните и външните бариери, които пречат да внесем повече осъзнатост във всички наши ежедневни дейности. Той подчертава, че докато техниките могат да бъдат полезни в посочването на пътя, те сами по себе си не са медитация. По-скоро медитацията или майндфулнес е в крайна сметка състояние на битието, в което сме способни както да действаме, така и да не действаме, да работим и играем, и да можем напълно да присъстваме във всеки един момент, който идва в живота ни. Погледът на Ошо към същността на съвременния ум, с неговата склонност да съди и сравнява, е полезна отправна точка и за дългогодишни медитатори, и за начинаещи.

„МАЙНДФУЛНЕС В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ“ обхваща широк кръг от теми, включително пет техники, които ще ви помогнат да осъзнаете ежедневието си.


21.00
лева
 Поръчай
изд.2016г.

Не е изненадващо това, че е необходимо още едно издание на „АЗ СЪМ ТOВА“, тъй като величието на думите, казани от Шри Нисаргадата Махарадж, тяхната непосредственост и яснота, с която те се докосват до Върховното, вече са превърнали тази книга в литература от първостепенно значение. И наистина, много хора я смятат за единствената книга за духовно учение, която действително си струва да изучават.


25.00
лева
 Поръчай
изд.2015г.

Поезията на мистицизма може да бъде определена от една страна като темпераментен отклик на прозрението за Реалността, от друга – като форма на пророчество. Специалното призвание на мистичното съзнание е да бъде посредник между две заръки: да избликва в любящо обожание към Бога, и да се завръща у дома, за да разкрие тайните на Вечността пред останалите хора. Затова и артистичният израз на такова едно съзнание също е с двойствен характер. Това е любовна поезия, но любовна поезия, която често е писана с мисионерска цел.

Такива са и песните на Кабир – едновременен изблик на екстаз и на милосърдие. Писани на народен хинди, а не на литературен език, те определено са адресирани по-скоро към простолюдието, отколкото към професионалната религиозна класа. Поразителна е неспирно прилаганата ежедневна образност на универсалния опит. Чрез най-простички метафори, чрез непрестанно позоваване на нуждите, страстите и взаимоотношенията, които всички хора разбират – жених и невяста, гуру и ученик, поклонник, селянин, отлитаща птица – той утвърждава силната си убеденост в истинността на връзката между душата и Трансцендента. В неговата вселена няма прегради между „естествения” и „свръхестествения” свят. Всичко е част от творческата симфония на Бога и затова дори в най-скромните си детайли е способно да разкрие мисълта на Музиканта.


Промоция!

 14.00 
12.00
лева
 Поръчай
изд.2014г.

“За любовта и самотата” е завладяващо изследване на нашите съкровени взаимоотношения със самите себе си, с останалите и с обществото. Кришнамурти ни навежда на мисълта, че “истинска връзка” може да съществува единствено тогава, когато е налице себепознание на условията, които разделят и изолират отделните индивиди и групи. Единствено отричайки се от аза можем да разберем проблемите на самотата и да обичаме истински.

“Единствено когато умът не се измъква под каквато и да било форма е възможно той да бъде в пряко общуване с това, което наричаме самота, да бъдеш сам. А за да общуваш с това нещо е нужна обич, нужна е любов”.

“Има едно име... което се изправя като контраст на всичко тайно, съмнително, объркващо, книжно и поробващо: Кришнамурти. Ето един човек, наш съвременник, който може да се каже, че е владетел на реалността. Няма друг като него”.

Хенри Милър


17.00
лева
 Поръчай
изд.2013г.

Тази книга е последната от поредицата компилации от разговори на ЮДЖИ Кришнамурти с различни събеседници, състояли се в Европа, Америка и Азия през годините от 1985 до 1990. Доколкото е възможно е запазено естественото протичане на разговорите, а минималното редактиране е направено с цел да се предаде максимално точно уникалния начин на изразяване.


Промоция!

 15.00 
13.00
лева
 Поръчай
изд.2012г.

Можете ли да достигнете до живота единствено като го живеете, като бъдете живи, като плувате, като се носите с него.

Търсенето на смисъла на живота в някаква догма, философия или теология е най-сигурният начин да пропуснете както живота, така и неговия смисъл.

Животът не ви чака някъде извън вас, той се случва във вас.

Той не е някаква цел, която трябва да постигнем в бъдещето.

Той е тук и сега, в настоящия миг - в дишането ви, в циркулацията на кръвта ви, в туптенето на сърцата ви.

Ошо предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


19.00
лева
 Поръчай
изд.2012г.

Силата сама по себе си е неутрална. В дланите на един добър човек, тя би била благословия. В ръцете на безсъзнателния, ще бъде проклятие. От хиляди години ние все заклеймявае силата, но без да разбираме, че не силата е тази, която трябва да бъде заклеймявана, а хората трябва да се пречистят от всички грозни инстинкти, които се таят в тях.

Ошо предизвиква четиталите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


Промоция!

 19.00 
18.00
лева
 Поръчай
изд.2011г.

Светът е против индивидуалността. Той е против това просто да бъдете такива, каквито сте според естеството си. Той иска от вас единствено да бъдете роботи, а съгласите ли се да бъдете роботи – загазили сте. Вие не сте роботи. Не... такова е било намерението на природата - да ви превърне в роботи. Именно защото не сте такива, каквито сте предназначени да бъдете, каквито сте предопределени да бъдете, вие неспирно търсите: „Какво липсва? Може би по-добра мебелировка, по-хубави завеси, по-хубава къща, по-добър съпруг, по-красива съпруга, по-добра работа..?” Цял живот опитвате какво ли не и се щурате от една посока в друга.

Хората непрестанно отлагат всичко, което е значимо. Утре ще се смеят. Днес трябва да се трупат пари... повече пари, повече власт, повече вещи, повече джунджурии. Утре ще обичат. Днес няма време. Обаче „утре” никога не идва и един ден се оказват затрупани от притежания, затрупани от пари. Изкачили са се до върха на стълбата и няма къде вече да отидат, освен да се хвърлят в езерото. Но те не могат дори да кажат на останалите хора: „Не си правете труда да стигате дотук. Тук няма нищо,” защото това ще ги накара да изглеждат глупаво.

Моят стремеж е да ви върна обратно към вас самите. Тогава ненадейно ще откриете, че цялото ви неудовлетворение е изчезнало. Няма нужда да сте нещо повече – достатъчно е да сте каквито сте. Всеки е достатъчен какъвто е.


19.00
лева
 Поръчай
изд.2011г.

Връзката между мъжа и жената е основана върху образите, които те си изграждат един за друг. Така че всъщност връзката между два индивида е връзка между два образа. Но вашият образ непрекъснато се променя, както и образът на другия. Невъзможно е да поддържате образа си един и същ. И когато всичко останало се провали, ние вадим последната карта от тестето – „любовта”, с всичките прекрасни и романтични измислици свързани с нея.


10.00
лева
 Поръчай
изд.2011г.

В историята на изкуството геният е изключително рядко явление. Още по-редки, въпреки това, са онези, които компетентно описват и съобщават за този гений. Светът е имал стотици забележителни поети и философи. Но от тях малцина са онези, които са имали шанса да привлекат един Босуел, или един Екерман.

Когато оставим полето на изкуството и навлезем в духовното, редкостта на компетентните биографи се вижда още по-силно. За ежедневния живот на великите светци и богоотдадени съзерцатели в повечето случаи не знаем почти нищо. Вярно е, че много са записали своите учения, а някои, като св. Августин, Сузо и св. Тереза, са ни оставили автобиографии с безценна стойност. Но всички доктринални трудове са до някаква степен официални и безлични, а онзи, който сам пише биографията си, има склонността да изпуска онова, което смята за дреболии и страда от допълнителния недостатък, че не може да опише впечатлението, което остава у другите и по какъв начин променя живота им. Нещо повече, повечето светци не са оставили нито трудове, нито портрети на самите себе си, а за сведения за техния живот, характер и учения, сме принудени да разчитаме на бележките, написани от учениците им, които в повечето случаи се оказват особено некомпетентни в ролята на биографи. Оттук е и особеният интерес към този изключително детайлен разказ за ежедневния живот и разговорите на Шри Рамакришна.


Промоция!

 18.00 
17.00
лева
 Поръчай
изд.2010г.

Фундаменталната грешка на човека е, че в един момент се е отделил от целостта на живота. В този момент в него се е появило себеосъзнаването, което го е отделило от живота около него. Той се е изолирал и това го плаши. Стремежът му отново да бъде част от целостта на живота е създал този силен копнеж по Върховното. Човекът вярва, че духовните цели като Бог, Истината, Реалност и т.н., ще му помогнат отново да стане част от ''цялото''. Но самият опит да стане едно с цялото, да се интегрира с целостта на живота, го разделя още повече. Изолираното съществуване не е част от природата. Но тази изолация е създала стремежа да се търсят начини и подходи да бъдем част от природата. Но естеството на мисълта е да създава проблеми, но не и да ги решава.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Природата е заета със създаване на абсолютно уникални личности, докато културата е създала един универсален калъп, към който всички трябва да се нагодят. • Имате смелостта да изкачвате планини, да плувате в езера, да прекосявате Атлантическия и Тихия океан. Това го може всеки, но смелостта да бъдете себе си, да стъпите здраво на двата си крака, е нещо, което никой не може да ви даде. Няма да се освободите от бремето, като се опитвате да култивирате тази смелост. Ако се освободите от товара на цялото минало на човечеството, тогава това, което остава е смелостта. • Добре си дошъл тук, но си дошъл на грешното място, защото очакваш отговор, и си мислиш, че моят отговор ще бъде твоя отговор. Но това не е така. Аз може и да съм намерил моя отговор, но той не е твоя отговор. Трябва да разбереш, за себе си и чрез себе си, начина по който ти функционираш в този свят - това ще бъде твоя отговор.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

''Божествената благодат е проявление на космическата свободна воля в действие. Божествената благодат може да промени хода на събитията по загадъчен начин посредством своите собствени неизвестни закони, които са по-висши от всички естествени закони и може да промени последните, като взаимодейства с тях.

Това е най-могъщата сила във вселената.

Тя се проявява и действа само когато е призована чрез пълно себеотдаване. Тя действа отвътре, защото Бог пребивава в Сърцето на всички същества. Нейният шепот може да бъде доловен само от пречистен чрез себеотдаване и молитва ум.

Рационалистите и се присмиват, атеистите я презират, но тя съществува. Тя представлява слизането на Бог в съзнателния обхват на душата. Тя е проявление на неочаквана и непредвидима сила. Тя е глас от космическата тишина - тя е ''Космическата Воля, която може да извърши неподправени чудеса чрез собствените си закони''.

Пол Брънтън


Промоция!

 7.00 
5.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Не съществува мое учение и никога няма да има такова. „Учение” не е точната дума. „Учение” предполага прилагането на метод или система, на техника или нов начин на мислене, които да доведат до трансформация на начина ви на живот. Това, което ви говоря е извън полето на научаването; просто ви описвам начина, по който функционирам аз. Това е просто описание на естественото състояние на човека – това е начина, по който и вие, освободени от машинациите на мисълта, функционирате.

Гуру е човек, който ви казва да захвърлите всички патерици. Той иска от вас да вървите, и ако паднете, ще ви каже да се изправите и да вървите отново.

Мисълта може само да създава проблеми, но не може да ни помогне да ги разрешим.

Всички въпроси, които задаваме, се пораждат от полето на отговорите, които вече имаме.

Няма такова нещо като смърт. Единствената смърт е краят на илюзията, краят на страха, краят на знанието, което имаме за себе си и за света около нас.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Всички медитационни техники, включително бойните изкуства и големите спортни постижения, ни водят до състоянието да бъдем будни и да присъстваме в настоящия момент - качество, което Ошо нарича осъзнаване.

Според великите учители като Лао Дзъ и Буда, повечето от нас преминаваме през живота си като сомнамбули, никога не присъстваме истински в нещата, които вършим, никога не сме будни за средата, в която се намираме и дори не сме осъзнати за това, което ни мотивира към действие.

В същото време, всички сме изпитвали моменти на пробуждане при извънредни обстоятелства: при внезапна и неочаквана катастрофа на пътя, когато времето сякаш спира, или в ситуации, които ни докосват дълбоко - раждането на бебе, или когато присъстваме на смъртта на близък човек - тогава сме осъзнати за всеки миг и за всеки звук, за всяка мисъл.

Осъзнаването, казва Ошо, е ключът към себецентрирането и себеовладяването, да бъдем свободни във всеки аспект на живота. В тази книга, Ошо ни учи как да живеем живота си разумно, медитативно, с любов, грижа и осъзнаване.


18.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Това е книга за безрасъдната любов.

Дали е тя човешка, дали е божествена?

Който се осмели, нека отсъди.

Поставете я като огледало пред сърцето си.

Чистият ще затрепти от нейната музика.

Озарен, пламенният ще дръзне да я пожелае.

Влюбеният ще огледа отразена душата си и ще заридае зарадван. Окаяният ще я скъта като скъпоценен седеф всред вътрешния си мрак и тъмнината ще се изпълни с копнеж...


14.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

''В историята на човечеството в търсене на вечната истина понякога изплува едно революционно и радикално послание, трансформиращо цялостното ни възприятие за живота. Това се случва сред нас, в наше време и отново само неколцина ще бъдат готови да го чуят...''

Ричард Харис,

Ню Ингланд


Промоция!

 14.00 
12.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Упанишадите са едни от най-древните свещени текстове на планетата. Смята се, че са се появили в началото на първото хилядолетие пр. Хр. и са били записани на езика на древните арийци - санскрит.

Те представляват квинтесенцията на мъдростта, въплътена във Ведите. Според индийската традиция, основните са 108 (Муктика упанишад) и представляват посланието на Божествената интелигентност ...


Промоция!

 7.00 
5.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

''Авадхута Гита'' е древен текст, разкриващ Адвайта Веданта - върховната мъдрост, която е достъпна за човечеството.Авторството му се приписва на АвадхутаДаттатрея, считан за въплащение на боговете - Брама, Вишну и Шива. Текстът представлява спонтанни споделяния на Даттатрея към ученик на име Картика. ''Авадхута Гита'' се счита за една от най-значимите ведантически книги.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Животът на Рамана Махарши в цялата си простота и чистота е едно движение в тишина – Единствената реалност, преобразуваща цялата дуалност. Той предлага на търсещия проникване в същината на спонтанния живот на Мъдрец, в който идеята за отделна безкрайност или индивидуален извършител е загубила силата си. Животът му е непресъхващ, постоянно течащ поток, освежаващ и пречистващ онези, които споделят изобилието и щедростта му. Всяко асоцииране с Учителя е достатъчно, за да те доведе в животворното присъствие на Истината и Светлината. Той не е нито личност, нито идея, а истината на чистото съществуване, което означава да бъдеш пробуден за истината на собственото си съществуване.


Промоция!

 15.00 
14.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Серията „Прозрения за един нов начин на живот'' цели хвърлянето на светлина върху вярванията и начина на мислене, пречещи ни да бъдем самите себе си. Окуражава читателя да се изправи срещу онова, което най-много би искал да избегне и това на свой ред му дава ключа към истинско прозрение и сила.

''Свобода'' помага на всеки да открие пречките пред свободата си - обстоятелствени или себеналожени, да избира мъдро битките си и да намери смелостта да бъде искрен със себе си.


15.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Творбите на Ошо продължават да вдъхновяват милиони хора по целия свят в търсенето им на нов подход към индивидуалната духовност. Такъв, който да е насочен навътре и да съответства на всекидневните предизвикателства на съвременния живот. Уникалният поглед на Ошо обхваща едновременно вечната мъдрост на Изтока и потенциала на западната наука и технология. Наречен е от лондонския „Сънди Таймс”: „... един от хилядата творци на 20-ти век”. Американският писател Том Робинс го определя като „най-опасният човек от времето на Исус Христос насам”.


14.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Пpиpодата на оcвобождeниeто e диpeктна, пpоcта и ecтecтвeна като дишанeто. Mнозина щe ce натъкнат на нeя и бъpзо щe cвъpнат обpатно назад към онова, коeто cи миcлят, чe могат да pазбepат или поcтигнат. Hо има и такива, у които поканата щe завибpиpа... Te внeзапно щe пpоглeднат и щe cа готови да изоcтавят цялото тъpceнe, доpи на онова, коeто наpичат ''пpоcвeтлeниe''.


Промоция!

 8.00 
6.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Серията „Прозрения за един нов начин на живот'' има за цел да хвърли светлина върху вярванията и начина на мислене, пречеши ни да бъдем самите себе си. Читателите са окуражени да се изправят срещу онова, което най-много биха искали да избегнат и това на свой ред им дава ключа към истинското прозрение и сила.

Изследвайки разликата между интелект и интелигентност, „Интелигентността'' насърчава читателите към по-голяма осъзнатост в подхода към разрешаване на проблемите им -логически, емоционални, практически.


16.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Aщaвaкpa Гитa нe e толковa извeтнa кaто Бxaгaвад Гитa, макар че е неделима част от наследството на древноиндийската мъдрост. Може би причината е в нeйния много по-силен зapяд, който бeзкомпpомисно и поетично разпръсква бeзкpaйнитe зaблуди нa човeшкото съзнaниe и го пpeвpъщa в празно, но будно и пpосвeтлeно пpостpaнство.


7.00
лева
 Поръчай
изд.2007г.

Ако имаш куража да докоснеш живота само веднъж, ти никога няма да знаеш какво те е връхлетяло. Всичко, което човек мисли, чувства и изживява, си отива и нищо не заема неговото място.

Просветлението е състояние, в което мисленето и животът не са две неща, а едно. Това не е някакво интелектуално състояние. То по-скоро е състояние на усещане /въпреки че използвам думата ''усещане'' в различен смисъл от този, който вие влагате в нея/. Това е състояние на не-търсене. Човек непрекъснато търси нещо - пари, власт, секс, любов, мистични изживявания, истина, просветление, и именно това търсене го отделя от неговото естествено състояние.

Дали се интересуваш от мокша, просветение, свобода, трансформация, както и да го наричаш, ти се интересуваш от щастие без нито един момент на нещастие, от удоволствие без болка...


10.00
лева
 Поръчай
изд.10.05.2023г.

Хариванш Лай Пунджа, в днешно време наричан „Пападжи“ от многобройните си поклонници, е живял в Лакнау, Индия. В негово присъствие и чрез неговите динамични предавания безброй хора са станали осъзнати за безличната реалност, която стои в основата на света и на всички преживявания на сетивни обекти.

Този втори том започва с живота му в Ришикеш и приключенията му в Хималаите в края на 60-те и 70-те години на XX век. После продължава, като описва събитията от неговите първи две чуждестранни турнета и завършва с осветляващ запис на учителски диалози, проведени в Индия в средата на 70-те години.


7.00
лева
 Поръчай
изд.05.06.2021г.

Текстът Виджнана Бхайрава Тантра е част от

Рудраямала Тантра и принадлежи на Кашмирския

Шиваизъм от 8-ми век. В него са дадени 112 дхарани, които могат да освободят човечеството от

разделното съзнание и да го направят достъпно за

Живота и Интелигентността.


Промоция!

 10.00 
9.00
лева
 Поръчай

„Интуицията'' се занимава с разликата между интелектуалния, логически ум и по-всеобхватната сфера на духа. Логиката е начина, по който умът опознава реалността. Интуицията е начина, по който духът преживява реалността. Беседата на Ошо по тези въпроси е изключително ясно разбираема, на места забавна и напълно поглъщаща.

Всеки от нас притежава естествената способност на интуицията, но социалната обусловеност и формалното образование често действат срещу нас. Били сме научени да пренебрегваме инстинктите си, вместо да ги разбираме и използваме като основа за индивидуалния си растеж и развитие. В този процес, ние подкопаваме самите корени на вродената си мъдрост, предназначена да разцъфти в нас като интуиция.

В тази книга, Ошо посочва съвсем точно какво представлява интуицията, давайки насока как да се научим да я разпознаваме в другите и в самите себе си. Учи ни да разграничаваме истинското интуитивно прозрение от ''въжделението'', което лесно може да доведе до погрешни избори и нежелани последици. Той включва много специфични упражнения и медитации, подхранващи и подкрепящи всяка от нашите индивидуални, естествени интуитивни дарби.

ОШО предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


изд.2009г.
НЯМА
налични
бройки

Връзки от типа ''удряй и бягай'' са станали нещо обичайно в обществото ни, растящо сякаш без корени, все по-слабо свързано с традиционните семейни ценности и все по-охотно приемащо случайния секс. Но, същевременно се надига и едно неизразено усещане, че нещо липсва - интимността.

Интимността няма много общо с физическото ниво, макар сексът да е една от възможните врати за нея. Далеч по-важна за интимността е готовността да разкрием най-дълбоките си чувства и уязвимост, с доверието, че другият ще се отнесе към тях грижовно. В основата си, готовността да поемеш риска на интимността трябва да се корени в една вътрешна сила, знанието, че дори другият да остане затворен, дори доверието да остане излъгано, няма да понесеш никаква дълготрайна вреда.

В този деликатен и изпълнен със състрадание наръчник, Ошо ни води стъпка по стъпка през нещата, които правят интимността плашеща, през това как да се изправим пред тези страхове и да подхраним себе си и своите връзки, така че да поддържаме повече откритост и доверие.


изд.2009г.
НЯМА
налични
бройки