НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Интелигентността, съзидателният отговор на настоящето
издател:Хайдакан
ISBN:9548299062
година:2008
страници:248
корица:Мека
тегло:0.195 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:16.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Серията „Прозрения за един нов начин на живот'' има за цел да хвърли светлина върху вярванията и начина на мислене, пречеши ни да бъдем самите себе си. Читателите са окуражени да се изправят срещу онова, което най-много биха искали да избегнат и това на свой ред им дава ключа към истинското прозрение и сила.

Изследвайки разликата между интелект и интелигентност, „Интелигентността'' насърчава читателите към по-голяма осъзнатост в подхода към разрешаване на проблемите им -логически, емоционални, практически.


част от съдържанието:

Интелигентността е израстването на вътрешното съзнание. Тя няма нищо общо със знанието, свързана е с медитативността. Интелигентният човек не действа въз основа на миналите си опитности, а в настоящето. Не реагира, а откликва. Затова, той винаги е непредсказуем, човек никога не знае какво ще му хрумне да направи.

Последните думи на Гаутама Буда на тази земя били: ''Бъдете светлина за себе си''. Недейте да следвате другите, не подражавайте, защото подражанието и следването водят до глупост. Родени сте с огромен потенциал за интелигентност. Родени сте със светлина вътре в себе си. Вслушайте се в тихия, спокоен глас във вас и той ще ви ръководи. Никой друг не може да ви води, никой друг не може да бъде модел в живота ви, защото вие сте уникални. Никога не е имало някой, който да е бил точно като вас, нито пък някога ще има такъв, който да е точно като вас. В това е вашата слава, вашето величие – че сте напълно незаменими, че просто сте себе си и никой друг.


подобни книги: