НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене

изд.2020г.

Влюбването е едно от най-важните събития, които изживяваме в живота, но никой не ни учи на това в училище. Вместо това обществото и религиите ни налагат модели и начини на мислене, които често са противоположни на естествения (органичния) модел на любовта. Такива са дефинираните от тях институции на брака, религиозна принадлежност и национализъм. Резултатът е любов, която за повечето хора е болезнено предизвикателство през целия им живот. В „Силата на любовта“ Ошо ни помага да насочим търсенето си на любов, като разширим нашия хоризонт, и ни показва, че любовта има много проявления, а не е ограничена до „другия“. Едно от проявленията на любовта е медитацията, изживяване, което променя живота и ни позволява да разцъфтим в истинската любов – вътре в нас и към другите.

Серията книги на Ошо „Същността на живота“ се фокусира в най-важните въпроси в живота на всеки индивид. Всяка от тях изследва и дискутира вековните и винаги съвременни въпроси, които са жизнено важни за личното ни търсене на смисъл и цел, като се концентрира върху теми, отнасящи се към вътрешния ни живот и качеството на съществуване.


20.00
лева
 Поръчай
изд.2019г.

Един от най-великите духовни учители на двадесети век ще ви покаже как да развиете усещане за сегашния момент и как да не бъдете отклонявани нито от вашата напрегната среда, нито от вашия скитащ ум.

Когато умът изчезне и мислите изчезнат, и вие сте в майндфулнес. Какво е майндфулнес? Това е осъзнаване. Това е съвършена осъзнатост. В „МАЙНДФУЛНЕС В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ: Как мога да направя медитацията част от ежедневието си?“ Ошо ни помага да изследваме вътрешните и външните бариери, които пречат да внесем повече осъзнатост във всички наши ежедневни дейности. Той подчертава, че докато техниките могат да бъдат полезни в посочването на пътя, те сами по себе си не са медитация. По-скоро медитацията или майндфулнес е в крайна сметка състояние на битието, в което сме способни както да действаме, така и да не действаме, да работим и играем, и да можем напълно да присъстваме във всеки един момент, който идва в живота ни. Погледът на Ошо към същността на съвременния ум, с неговата склонност да съди и сравнява, е полезна отправна точка и за дългогодишни медитатори, и за начинаещи.

„МАЙНДФУЛНЕС В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ“ обхваща широк кръг от теми, включително пет техники, които ще ви помогнат да осъзнаете ежедневието си.


21.00
лева
 Поръчай
изд.2012г.

Можете ли да достигнете до живота единствено като го живеете, като бъдете живи, като плувате, като се носите с него.

Търсенето на смисъла на живота в някаква догма, философия или теология е най-сигурният начин да пропуснете както живота, така и неговия смисъл.

Животът не ви чака някъде извън вас, той се случва във вас.

Той не е някаква цел, която трябва да постигнем в бъдещето.

Той е тук и сега, в настоящия миг - в дишането ви, в циркулацията на кръвта ви, в туптенето на сърцата ви.

Ошо предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


19.00
лева
 Поръчай
изд.2012г.

Силата сама по себе си е неутрална. В дланите на един добър човек, тя би била благословия. В ръцете на безсъзнателния, ще бъде проклятие. От хиляди години ние все заклеймявае силата, но без да разбираме, че не силата е тази, която трябва да бъде заклеймявана, а хората трябва да се пречистят от всички грозни инстинкти, които се таят в тях.

Ошо предизвиква четиталите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


Промоция!

 19.00 
18.00
лева
 Поръчай
изд.2011г.

Светът е против индивидуалността. Той е против това просто да бъдете такива, каквито сте според естеството си. Той иска от вас единствено да бъдете роботи, а съгласите ли се да бъдете роботи – загазили сте. Вие не сте роботи. Не... такова е било намерението на природата - да ви превърне в роботи. Именно защото не сте такива, каквито сте предназначени да бъдете, каквито сте предопределени да бъдете, вие неспирно търсите: „Какво липсва? Може би по-добра мебелировка, по-хубави завеси, по-хубава къща, по-добър съпруг, по-красива съпруга, по-добра работа..?” Цял живот опитвате какво ли не и се щурате от една посока в друга.

Хората непрестанно отлагат всичко, което е значимо. Утре ще се смеят. Днес трябва да се трупат пари... повече пари, повече власт, повече вещи, повече джунджурии. Утре ще обичат. Днес няма време. Обаче „утре” никога не идва и един ден се оказват затрупани от притежания, затрупани от пари. Изкачили са се до върха на стълбата и няма къде вече да отидат, освен да се хвърлят в езерото. Но те не могат дори да кажат на останалите хора: „Не си правете труда да стигате дотук. Тук няма нищо,” защото това ще ги накара да изглеждат глупаво.

Моят стремеж е да ви върна обратно към вас самите. Тогава ненадейно ще откриете, че цялото ви неудовлетворение е изчезнало. Няма нужда да сте нещо повече – достатъчно е да сте каквито сте. Всеки е достатъчен какъвто е.


19.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Всички медитационни техники, включително бойните изкуства и големите спортни постижения, ни водят до състоянието да бъдем будни и да присъстваме в настоящия момент - качество, което Ошо нарича осъзнаване.

Според великите учители като Лао Дзъ и Буда, повечето от нас преминаваме през живота си като сомнамбули, никога не присъстваме истински в нещата, които вършим, никога не сме будни за средата, в която се намираме и дори не сме осъзнати за това, което ни мотивира към действие.

В същото време, всички сме изпитвали моменти на пробуждане при извънредни обстоятелства: при внезапна и неочаквана катастрофа на пътя, когато времето сякаш спира, или в ситуации, които ни докосват дълбоко - раждането на бебе, или когато присъстваме на смъртта на близък човек - тогава сме осъзнати за всеки миг и за всеки звук, за всяка мисъл.

Осъзнаването, казва Ошо, е ключът към себецентрирането и себеовладяването, да бъдем свободни във всеки аспект на живота. В тази книга, Ошо ни учи как да живеем живота си разумно, медитативно, с любов, грижа и осъзнаване.


18.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Серията „Прозрения за един нов начин на живот'' цели хвърлянето на светлина върху вярванията и начина на мислене, пречещи ни да бъдем самите себе си. Окуражава читателя да се изправи срещу онова, което най-много би искал да избегне и това на свой ред му дава ключа към истинско прозрение и сила.

''Свобода'' помага на всеки да открие пречките пред свободата си - обстоятелствени или себеналожени, да избира мъдро битките си и да намери смелостта да бъде искрен със себе си.


15.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Творбите на Ошо продължават да вдъхновяват милиони хора по целия свят в търсенето им на нов подход към индивидуалната духовност. Такъв, който да е насочен навътре и да съответства на всекидневните предизвикателства на съвременния живот. Уникалният поглед на Ошо обхваща едновременно вечната мъдрост на Изтока и потенциала на западната наука и технология. Наречен е от лондонския „Сънди Таймс”: „... един от хилядата творци на 20-ти век”. Американският писател Том Робинс го определя като „най-опасният човек от времето на Исус Христос насам”.


14.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Серията „Прозрения за един нов начин на живот'' има за цел да хвърли светлина върху вярванията и начина на мислене, пречеши ни да бъдем самите себе си. Читателите са окуражени да се изправят срещу онова, което най-много биха искали да избегнат и това на свой ред им дава ключа към истинското прозрение и сила.

Изследвайки разликата между интелект и интелигентност, „Интелигентността'' насърчава читателите към по-голяма осъзнатост в подхода към разрешаване на проблемите им -логически, емоционални, практически.


16.00
лева
 Поръчай

„Интуицията'' се занимава с разликата между интелектуалния, логически ум и по-всеобхватната сфера на духа. Логиката е начина, по който умът опознава реалността. Интуицията е начина, по който духът преживява реалността. Беседата на Ошо по тези въпроси е изключително ясно разбираема, на места забавна и напълно поглъщаща.

Всеки от нас притежава естествената способност на интуицията, но социалната обусловеност и формалното образование често действат срещу нас. Били сме научени да пренебрегваме инстинктите си, вместо да ги разбираме и използваме като основа за индивидуалния си растеж и развитие. В този процес, ние подкопаваме самите корени на вродената си мъдрост, предназначена да разцъфти в нас като интуиция.

В тази книга, Ошо посочва съвсем точно какво представлява интуицията, давайки насока как да се научим да я разпознаваме в другите и в самите себе си. Учи ни да разграничаваме истинското интуитивно прозрение от ''въжделението'', което лесно може да доведе до погрешни избори и нежелани последици. Той включва много специфични упражнения и медитации, подхранващи и подкрепящи всяка от нашите индивидуални, естествени интуитивни дарби.

ОШО предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


изд.2009г.
НЯМА
налични
бройки

Връзки от типа ''удряй и бягай'' са станали нещо обичайно в обществото ни, растящо сякаш без корени, все по-слабо свързано с традиционните семейни ценности и все по-охотно приемащо случайния секс. Но, същевременно се надига и едно неизразено усещане, че нещо липсва - интимността.

Интимността няма много общо с физическото ниво, макар сексът да е една от възможните врати за нея. Далеч по-важна за интимността е готовността да разкрием най-дълбоките си чувства и уязвимост, с доверието, че другият ще се отнесе към тях грижовно. В основата си, готовността да поемеш риска на интимността трябва да се корени в една вътрешна сила, знанието, че дори другият да остане затворен, дори доверието да остане излъгано, няма да понесеш никаква дълготрайна вреда.

В този деликатен и изпълнен със състрадание наръчник, Ошо ни води стъпка по стъпка през нещата, които правят интимността плашеща, през това как да се изправим пред тези страхове и да подхраним себе си и своите връзки, така че да поддържаме повече откритост и доверие.


изд.2009г.
НЯМА
налични
бройки