НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Радостта, щастието, което извира отвътре
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299046
година:2008
страници:200
корица:Мека
тегло:0.160 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:14.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Творбите на Ошо продължават да вдъхновяват милиони хора по целия свят в търсенето им на нов подход към индивидуалната духовност. Такъв, който да е насочен навътре и да съответства на всекидневните предизвикателства на съвременния живот. Уникалният поглед на Ошо обхваща едновременно вечната мъдрост на Изтока и потенциала на западната наука и технология. Наречен е от лондонския „Сънди Таймс”: „... един от хилядата творци на 20-ти век”. Американският писател Том Робинс го определя като „най-опасният човек от времето на Исус Христос насам”.


част от съдържанието:

Ако искате да намерите радостта, забравете победа и поражение. Животът е пиеса, игра. Изиграйте я красиво, забравете победа или поражение.

Живейте като буддхите, които не притежават нищичко, но могат да използват всичко. Светът трябва да бъде употребяван, не притежаван. Идваме с празни ръце и ще си отидем с празни ръце, затова няма смисъл да се притежава каквото и да било. Да се обсебва е грозно – но използвайте всичко! Докато сте живи, използвайте света, наслаждавайте се на всичко, което светът прави достъпно за вас и след това си тръгнете без да поглеждате назад, без да се вкопчвате в нещата.

Интелигентният човек използва живота и го използва красиво, естетично, чувствително. Тогава светът има за него много съкровища. Той никога не се привързва, защото в мига в който се привържете, заспивате.


подобни книги: