НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Майндфулнес в съвременния свят
издател:''Хайдакан БГ''
ISBN:9789548299275
година:2019
страници:252
корица:Мека
тегло:0.100 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:21.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Един от най-великите духовни учители на двадесети век ще ви покаже как да развиете усещане за сегашния момент и как да не бъдете отклонявани нито от вашата напрегната среда, нито от вашия скитащ ум.

Когато умът изчезне и мислите изчезнат, и вие сте в майндфулнес. Какво е майндфулнес? Това е осъзнаване. Това е съвършена осъзнатост. В „МАЙНДФУЛНЕС В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ: Как мога да направя медитацията част от ежедневието си?“ Ошо ни помага да изследваме вътрешните и външните бариери, които пречат да внесем повече осъзнатост във всички наши ежедневни дейности. Той подчертава, че докато техниките могат да бъдат полезни в посочването на пътя, те сами по себе си не са медитация. По-скоро медитацията или майндфулнес е в крайна сметка състояние на битието, в което сме способни както да действаме, така и да не действаме, да работим и играем, и да можем напълно да присъстваме във всеки един момент, който идва в живота ни. Погледът на Ошо към същността на съвременния ум, с неговата склонност да съди и сравнява, е полезна отправна точка и за дългогодишни медитатори, и за начинаещи.

„МАЙНДФУЛНЕС В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ“ обхваща широк кръг от теми, включително пет техники, които ще ви помогнат да осъзнаете ежедневието си.


част от съдържанието:

Каквото и име да използваме – медитация, осъзнатост, майндфулнес (внимателност, тотално внимание), съзнание – няма значение.

Истината е, че трябва да открием свидетеля, който се е загубил в тълпата от мисли. И щом бъде намерен, трябва все по-често да се съсредоточаваме върху него и лека-полека ще започнат да се случват малки проблясъци. Изведнъж прозорецът се отваря – вие се превръщате в друго същество. Някой ден някаква друга врата се отваря и ви се разкрива нова гледка. Лека-полека ще бъдете заобиколени с чудеса. Но цялата наука се състои в премахването на бариерите, а най-голямата е умът.

Майндфулнес е дума, използвана от Буда за медитацията. Под майндфулнес той има предвид, че трябва винаги да сте бдителни, нащрек. Винаги трябва да присъствате. Не трябва да се прави и най-малкото нещо в някакво сънливо състояние на ума. Не трябва да се движите като сомнамбул, трябва да се движите с остро внимание.

Умът означава, че вие отсъствате. В момента, в който вие присъствате, няма ум.

Така че от векове всички буди безусловно настояват: „Бъдете осъзнати, станете присъствие и няма да има място за ума и всичките му съставки – алчност, гняв, заблуда, мечти, халюцинации, амбиции – цялата пасмина.“

Една цел – истината. И един метод. Какъв е този метод? Аз го наричам медитация. Медитация означава бдителност, осъзнатост, майндфулнес. Така че, каквото и да правите, правете го съзнателно, не го правете механично.


подобни книги: