НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Съдба, свобода и душа
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299206
година:2012
страници:220
корица:Мека
тегло:0.117 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:19.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Можете ли да достигнете до живота единствено като го живеете, като бъдете живи, като плувате, като се носите с него.

Търсенето на смисъла на живота в някаква догма, философия или теология е най-сигурният начин да пропуснете както живота, така и неговия смисъл.

Животът не ви чака някъде извън вас, той се случва във вас.

Той не е някаква цел, която трябва да постигнем в бъдещето.

Той е тук и сега, в настоящия миг - в дишането ви, в циркулацията на кръвта ви, в туптенето на сърцата ви.

Ошо предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


част от съдържанието:

Във вас има нещо, което е по-висше, по-голямо от самите вас, и няма начин то да бъде погребано под временното. Това може да се види в собствения ви живот. Може да търсите пари и власт, но след всеки успех ще откриете, че сте се провалили. Всеки успех ще ви носи единствено и само чувство за провал. Имате пари, но оставате толкова неудовлетворени, колкото и преди, ако не и още повече. Имате власт, но си оставате толкова безсилни, колкото и преди. Нищо не може да накара човек да осъзнае безсилието си, така както властта. Нищо не може да накара човек да осъзнае вътрешната си бедност, така както богатството – заради контраста. Външно човек може да притежава богатства, но вътрешно остава просяк, който непрекъснато желае, копнее, жадува и търси.


подобни книги: