НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Силата на Любовта
издател:''Хайдакан БГ''
ISBN:9789548299282
година:2020
страници:192
корица:Мека
тегло:0.160 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:20.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Влюбването е едно от най-важните събития, които изживяваме в живота, но никой не ни учи на това в училище. Вместо това обществото и религиите ни налагат модели и начини на мислене, които често са противоположни на естествения (органичния) модел на любовта. Такива са дефинираните от тях институции на брака, религиозна принадлежност и национализъм. Резултатът е любов, която за повечето хора е болезнено предизвикателство през целия им живот. В „Силата на любовта“ Ошо ни помага да насочим търсенето си на любов, като разширим нашия хоризонт, и ни показва, че любовта има много проявления, а не е ограничена до „другия“. Едно от проявленията на любовта е медитацията, изживяване, което променя живота и ни позволява да разцъфтим в истинската любов – вътре в нас и към другите.

Серията книги на Ошо „Същността на живота“ се фокусира в най-важните въпроси в живота на всеки индивид. Всяка от тях изследва и дискутира вековните и винаги съвременни въпроси, които са жизнено важни за личното ни търсене на смисъл и цел, като се концентрира върху теми, отнасящи се към вътрешния ни живот и качеството на съществуване.


част от съдържанието:

Само любовта прави човека творец. Само в любовта човек започва да се преизпълва със съществуване, защото само в любовта човек има какво да даде и да сподели. Човекът, който не е познал любовта, не може да бъде творец, той може да бъде само разрушител. Това е една и съща енергия – свързана с любовта, тя става творческа, откъсната от любовта, тя става разрушителна.

Светът може да бъде съвсем различно място, ако на хората им се даде възможност и не им се пречи да обичат. Светът може да се превърне в истински рай, ако на хората се предостави атмосфера на любов, среда на любов, в която те ще могат лесно да се развиват като любящи същества. Световните войни няма да спрат, освен ако и докато не освободим енергията на любовта. Само тази енергия може да гарантира оцеляването и бъдещето на човечеството. Само експлозията на любов може да бъде противоотрова срещу атомната експлозия. В противен случай човекът вече се приближава, и то все по-близо, до всеобхватно самоубийство с всеки изминат ден.


подобни книги: