НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Слава, богатство и амбиция
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299190
година:2011
страници:224
корица:Мека
тегло:0.165 кг.
размери:13x20 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:19.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Светът е против индивидуалността. Той е против това просто да бъдете такива, каквито сте според естеството си. Той иска от вас единствено да бъдете роботи, а съгласите ли се да бъдете роботи – загазили сте. Вие не сте роботи. Не... такова е било намерението на природата - да ви превърне в роботи. Именно защото не сте такива, каквито сте предназначени да бъдете, каквито сте предопределени да бъдете, вие неспирно търсите: „Какво липсва? Може би по-добра мебелировка, по-хубави завеси, по-хубава къща, по-добър съпруг, по-красива съпруга, по-добра работа..?” Цял живот опитвате какво ли не и се щурате от една посока в друга.

Хората непрестанно отлагат всичко, което е значимо. Утре ще се смеят. Днес трябва да се трупат пари... повече пари, повече власт, повече вещи, повече джунджурии. Утре ще обичат. Днес няма време. Обаче „утре” никога не идва и един ден се оказват затрупани от притежания, затрупани от пари. Изкачили са се до върха на стълбата и няма къде вече да отидат, освен да се хвърлят в езерото. Но те не могат дори да кажат на останалите хора: „Не си правете труда да стигате дотук. Тук няма нищо,” защото това ще ги накара да изглеждат глупаво.

Моят стремеж е да ви върна обратно към вас самите. Тогава ненадейно ще откриете, че цялото ви неудовлетворение е изчезнало. Няма нужда да сте нещо повече – достатъчно е да сте каквито сте. Всеки е достатъчен какъвто е.


част от съдържанието:

Цялото изкуство е в това да живееш богат живот – обаче богатствата идват от вътрешната ти осъзнатост. Може да живееш съвсем оскъден живот, макар да си външно много богат: може да имаш голяма банкова сметка, ала животът ти да е кучешки.

Познавам мнозина богаташи и ги съжалявам. Те притежават всичко, но живеят по такъв жалък начин, че не мога да проумея що за слепота ги е сполетяла. Нима са неспособни да видят красивите си къщи, прекрасните си градини? Ала на тях им липсва каквато и да било чувствителност. Цветята разцъфват и увяхват, а те минават покрай тях всеки ден без да ги виждат. Иначе и едно цвете стига. И дали цветята растат в твоята градина или в тази на съседа, кого го вълнува?

Вие не притежавате звездите, и въпреки това можете да им се радвате. Нима най-напред трябва да станат ваши, пък чак след това ще сте способни да им се радвате? Птиците в небето не са ваши, но можете да им се наслаждавате.


подобни книги: