НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Осъзнаването, ключът към живот в хармония
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299107
година:2009
страници:214
корица:Мека
тегло:0.170 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:18.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Всички медитационни техники, включително бойните изкуства и големите спортни постижения, ни водят до състоянието да бъдем будни и да присъстваме в настоящия момент - качество, което Ошо нарича осъзнаване.

Според великите учители като Лао Дзъ и Буда, повечето от нас преминаваме през живота си като сомнамбули, никога не присъстваме истински в нещата, които вършим, никога не сме будни за средата, в която се намираме и дори не сме осъзнати за това, което ни мотивира към действие.

В същото време, всички сме изпитвали моменти на пробуждане при извънредни обстоятелства: при внезапна и неочаквана катастрофа на пътя, когато времето сякаш спира, или в ситуации, които ни докосват дълбоко - раждането на бебе, или когато присъстваме на смъртта на близък човек - тогава сме осъзнати за всеки миг и за всеки звук, за всяка мисъл.

Осъзнаването, казва Ошо, е ключът към себецентрирането и себеовладяването, да бъдем свободни във всеки аспект на живота. В тази книга, Ошо ни учи как да живеем живота си разумно, медитативно, с любов, грижа и осъзнаване.


част от съдържанието:

Ако носите в ръцете си камъни и си мислите, че са диаманти, няма да ви кажа да се откажете от тези камъни. Само ще кажа: „Бъдете будни и ги погледнете още веднъж!” Ако вие сами видите, че те не са диаманти, има ли нужда да се отказвате от тях? Те ще паднат от ръцете ви от самосебе си. Всъщност, ако все още искате да ги носите, ще трябва да направите огромно усилие, ще ви е нужна огромна воля, за да продължите да ги носите. Но, няма да можете да ги носите задълго, веднъж видели тяхната безполезност, безсмислието им, няма как да не ги захвърлите.

А когато ръцете ви са празни, ще можете да търсите истинските съкровища. Те не са в бъдещето. Истинските съкровища са точно тук и сега.


подобни книги: