НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Власт, политика и промяна
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299213
година:2012
страници:224
корица:Мека
тегло:0.250 кг.
размери:13x20 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
цена:(19.00) 18.00 лв. Промоция!
 Поръчай

анотация:

Силата сама по себе си е неутрална. В дланите на един добър човек, тя би била благословия. В ръцете на безсъзнателния, ще бъде проклятие. От хиляди години ние все заклеймявае силата, но без да разбираме, че не силата е тази, която трябва да бъде заклеймявана, а хората трябва да се пречистят от всички грозни инстинкти, които се таят в тях.

Ошо предизвиква четиталите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


част от съдържанието:

Политиците и свещениците със сигурност не падат от небето; те се развиват сред нас. Ние имаме същата жажда за власт, същата амбиция да бъдем по-набожни от другите. Те просто са най-преуспелите хора, що се отнася до тези амбиции и стремежи.

Разбира се, че ние носим отговорност, но това е един порочен кръг; но не само ние сме отговорни. Успешните политици и свещеници непрекъснато обуславят новите поколения да следват същите амбиции; те създават обществото, те култивират неговия ум и обуславяне. Те също са отговорни – даже по-отговорни от обикновените хора, защото обикновените хора са жертва на какви ли не наложени програми.

Детето идва на този свят без никаква амбиция, без никаква жажда за власт, не се ражда с идеята, че е по-висше, по-свято или че превъзхожда всички останали. Със сигурност то не носи отговорност. Онези, които го възпитават – родителите, обществото, образователната система, политиците, свещениците – цялата тази банда продължава да разваля всяко дете. Разбира се, то на свой ред прави същото… но това е порочният кръг. Как да го прекъснем?


подобни книги: