НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене

изд.2009г.

Упанишадите са едни от най-древните свещени текстове на планетата. Смята се, че са се появили в началото на първото хилядолетие пр. Хр. и са били записани на езика на древните арийци - санскрит.

Те представляват квинтесенцията на мъдростта, въплътена във Ведите. Според индийската традиция, основните са 108 (Муктика упанишад) и представляват посланието на Божествената интелигентност ...


Промоция!

 7.00 
5.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

''Авадхута Гита'' е древен текст, разкриващ Адвайта Веданта - върховната мъдрост, която е достъпна за човечеството.Авторството му се приписва на АвадхутаДаттатрея, считан за въплащение на боговете - Брама, Вишну и Шива. Текстът представлява спонтанни споделяния на Даттатрея към ученик на име Картика. ''Авадхута Гита'' се счита за една от най-значимите ведантически книги.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2008г.

Aщaвaкpa Гитa нe e толковa извeтнa кaто Бxaгaвад Гитa, макар че е неделима част от наследството на древноиндийската мъдрост. Може би причината е в нeйния много по-силен зapяд, който бeзкомпpомисно и поетично разпръсква бeзкpaйнитe зaблуди нa човeшкото съзнaниe и го пpeвpъщa в празно, но будно и пpосвeтлeно пpостpaнство.


7.00
лева
 Поръчай