НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Интимността, доверието в себе си и в другия
издател:Хайдакан
ISBN:9548299119
година:2009
страници:192
корица:Мека
тегло:0.150 кг.
размери:20x13 см.
наличност:няма наличност
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:17.00 лв.

анотация:

Връзки от типа ''удряй и бягай'' са станали нещо обичайно в обществото ни, растящо сякаш без корени, все по-слабо свързано с традиционните семейни ценности и все по-охотно приемащо случайния секс. Но, същевременно се надига и едно неизразено усещане, че нещо липсва - интимността.

Интимността няма много общо с физическото ниво, макар сексът да е една от възможните врати за нея. Далеч по-важна за интимността е готовността да разкрием най-дълбоките си чувства и уязвимост, с доверието, че другият ще се отнесе към тях грижовно. В основата си, готовността да поемеш риска на интимността трябва да се корени в една вътрешна сила, знанието, че дори другият да остане затворен, дори доверието да остане излъгано, няма да понесеш никаква дълготрайна вреда.

В този деликатен и изпълнен със състрадание наръчник, Ошо ни води стъпка по стъпка през нещата, които правят интимността плашеща, през това как да се изправим пред тези страхове и да подхраним себе си и своите връзки, така че да поддържаме повече откритост и доверие.


част от съдържанието:

Когато двама влюбени наистина са открити един към друг, когато не се боят един от друг и не крият нищо един от друг, тогава това е интимност. Когато могат да споделят всичко без страх, че другият би могъл да се почувства оскърбен или наранен... Ако любимият си мисли, че другият ще бъде оскърбен, тогава интимността все още не е достатъчно дълбока. Тогава тя е един вид подредба, която би могла да бъде счупена и от най-дребното нещо. Но, когато двамата влюбени започнат да чувстват, че няма нищо, което да крият и че всичко може да бъде казано, когато доверието е достигнало такава дълбочина, в която дори и да не кажеш нещо, другият би го разбрал, тогава двамата започват да стават едно.

Хората се страхуват от великата музика, хората се страхуват от великата поезия, хората се страхуват от дълбоката интимност. Човешките любовни истории са от типа „удряй и бягай”. Хората не навлизат надълбоко в същността на другия, защото се страхуват да навлязат в дълбочина – езерото на същността на другия ще отрази самите вас. Ако не откриете себе си в това езеро, в огледалото на другото същество, ако това огледало си остане празно, неотразявайки нищо – тогава какво?


подобни книги: