НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Интуицията, знаене отвъд логиката
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299121
година:2009
страници:200
корица:Мека
тегло:0.145 кг.
размери:20x13 см.
наличност:няма наличност
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:19.00 лв.

анотация:

„Интуицията'' се занимава с разликата между интелектуалния, логически ум и по-всеобхватната сфера на духа. Логиката е начина, по който умът опознава реалността. Интуицията е начина, по който духът преживява реалността. Беседата на Ошо по тези въпроси е изключително ясно разбираема, на места забавна и напълно поглъщаща.

Всеки от нас притежава естествената способност на интуицията, но социалната обусловеност и формалното образование често действат срещу нас. Били сме научени да пренебрегваме инстинктите си, вместо да ги разбираме и използваме като основа за индивидуалния си растеж и развитие. В този процес, ние подкопаваме самите корени на вродената си мъдрост, предназначена да разцъфти в нас като интуиция.

В тази книга, Ошо посочва съвсем точно какво представлява интуицията, давайки насока как да се научим да я разпознаваме в другите и в самите себе си. Учи ни да разграничаваме истинското интуитивно прозрение от ''въжделението'', което лесно може да доведе до погрешни избори и нежелани последици. Той включва много специфични упражнения и медитации, подхранващи и подкрепящи всяка от нашите индивидуални, естествени интуитивни дарби.

ОШО предизвиква читателите да разгледат и да се освободят от обусловилата ги система от вярвания и предразсъдъци, ограничаваща способността им да се наслаждават на живота в цялото му изобилие.


част от съдържанието:

Интуицията е една различна страна на случването, която по никакъв начин не е свързана с интелекта, макар да може да го прониква. Трябва да се разбере, че по-висшата реалност може да проникне в по-нисшата, но по-нисшата не може да проникне в по-висшата. Така че, интуицията може да проникне интелекта, тъй като е по-висша от него, но интелектът не може да проникне в интуицията, тъй като е по-нисш от нея.

Така, както умът ви може да проникне вашето тяло, но то не може да проникне във вашия ум. Същността ви може да проникне в ума ви, но умът не може да проникне в същността. Затова, ако навлизате в същността, ще трябва да се откъснете и от тялото, и от ума си. Те не могат да проникнат в този по-висш феномен.


подобни книги: