НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Свободата, смелостта да бъдеш себе си
издател:Хайдакан
ISBN:9548299053
година:2008
страници:192
корица:Мека
тегло:0.155 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:15.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Серията „Прозрения за един нов начин на живот'' цели хвърлянето на светлина върху вярванията и начина на мислене, пречещи ни да бъдем самите себе си. Окуражава читателя да се изправи срещу онова, което най-много би искал да избегне и това на свой ред му дава ключа към истинско прозрение и сила.

''Свобода'' помага на всеки да открие пречките пред свободата си - обстоятелствени или себеналожени, да избира мъдро битките си и да намери смелостта да бъде искрен със себе си.


част от съдържанието:

Свободата е зрялост, произволът е съвсем детински. Свободата е възможна единствено, когато сте толкова интегрирани, толкова цялостни, че можете да поемете отговорността да бъдете свободни. Светът не е свободен, защото хората не са зрели. Революционерите са направили много неща през вековете, но всичко се е проваляло. Утопистите постоянно са мислели как да направят човека свободен, но никой не си е направил труда – защото човекът не може да бъде свободен, докато не е интегриран, цялостен. Само Буда може да бъде свободен, Махавира може да бъде свободен, Христос, Мохамед могат да бъдат свободни, Заратустра може да бъде свободен, защото свободата означава, че човекът вече се е осъзнал. Ако не сте осъзнати тогава е нужна държавата, нужно е правителството, нужна е полицията, нужен е съдът. Тогава свободата трябва да бъде орязана отвсякъде. Тогава свободата съществува само на думи, всъщност тя не съществува. Как би могла да съществува свободата, след като има правителство? Това е невъзможно. Но какво да се прави?


подобни книги: