НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


За любовта и самотата
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299237
година:2014
страници:248
корица:Мека
тегло:0.216 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:17.00 лв.
 Поръчай

анотация:

“За любовта и самотата” е завладяващо изследване на нашите съкровени взаимоотношения със самите себе си, с останалите и с обществото. Кришнамурти ни навежда на мисълта, че “истинска връзка” може да съществува единствено тогава, когато е налице себепознание на условията, които разделят и изолират отделните индивиди и групи. Единствено отричайки се от аза можем да разберем проблемите на самотата и да обичаме истински.

“Единствено когато умът не се измъква под каквато и да било форма е възможно той да бъде в пряко общуване с това, което наричаме самота, да бъдеш сам. А за да общуваш с това нещо е нужна обич, нужна е любов”.

“Има едно име... което се изправя като контраст на всичко тайно, съмнително, объркващо, книжно и поробващо: Кришнамурти. Ето един човек, наш съвременник, който може да се каже, че е владетел на реалността. Няма друг като него”.

Хенри Милър


част от съдържанието:

Нямате ли у себе си любов, каквото и да правите – да почитате всички богове на света, да извършвате всевъзможни общественополезни дейности, да се стремите да помагате на бедните, да навлезете в политиката, да пишете книги, да творите поеми – вие сте мъртво човешко същество. Липсва ли любов проблемите ви ще нарастват, ще се преумножават до безкрай. Но имате ли любов, каквото и да правите, няма риск, няма конфликт. Тогава любовта е същината на добродетелта.


подобни книги: