НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Аз съм Това
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299251
година:2016
страници:528
корица:Мека
тегло:599 гр.
размери:21х145 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:25.00 лв.
 Поръчай

анотация:

Не е изненадващо това, че е необходимо още едно издание на „АЗ СЪМ ТOВА“, тъй като величието на думите, казани от Шри Нисаргадата Махарадж, тяхната непосредственост и яснота, с която те се докосват до Върховното, вече са превърнали тази книга в литература от първостепенно значение. И наистина, много хора я смятат за единствената книга за духовно учение, която действително си струва да изучават.


част от съдържанието:

Търсачът е човек, който търси себе си. Остави всички въпроси с изключение на един – „Кой съм аз?“ Все пак единственият факт, в който си сигурен, е, че си. „Аз съм“ е нещо сигурно. „Аз съм еди-какво си“ – не е. Помъчи се да откриеш какво си в действителност.

За да разбереш какво си, първо трябва да изследваш и разбереш какво не си.

Открий всичко, което не си – тяло, чувства, мисли, време, пространство, това или онова – нищо, което възприемаш, било конкретно или абстрактно, не може да си ти. Самият акт на възприемане показва, че ти не си това, което възприемаш.

Колкото по-ясно разбереш, че на нивото на ума можеш да бъдеш описан само чрез термини за отрицание, толкова по-скоро ще стигнеш до края на твоето търсене и ще разбереш, че ти си безгранично същество.


подобни книги: