НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Скъпоценности от Бхагаван
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299077
година:2009
страници:96
корица:Мека
тегло:0.060 кг.
размери:16.5x11.5 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:(7.00) 5.00 лв. Промоция!
 Поръчай

анотация:

''Божествената благодат е проявление на космическата свободна воля в действие. Божествената благодат може да промени хода на събитията по загадъчен начин посредством своите собствени неизвестни закони, които са по-висши от всички естествени закони и може да промени последните, като взаимодейства с тях.

Това е най-могъщата сила във вселената.

Тя се проявява и действа само когато е призована чрез пълно себеотдаване. Тя действа отвътре, защото Бог пребивава в Сърцето на всички същества. Нейният шепот може да бъде доловен само от пречистен чрез себеотдаване и молитва ум.

Рационалистите и се присмиват, атеистите я презират, но тя съществува. Тя представлява слизането на Бог в съзнателния обхват на душата. Тя е проявление на неочаквана и непредвидима сила. Тя е глас от космическата тишина - тя е ''Космическата Воля, която може да извърши неподправени чудеса чрез собствените си закони''.

Пол Брънтън


част от съдържанието:

Аз-ът е единствената реалност, която винаги съществува и в неговата светлина се виждат всички неща. Ние забравяме това и насочваме вниманието си към външността. Залата е осветена когато там има хора, но и когато те отсъстват, когато те играят някаква театрална постановка, но и когато нищо не се играе. Това е светлината, която ни позволява да видим залата, хората и играта им. Ние сме толкова погълнати от предметите или от явленията, разкрити от светлината, че не обръщаме внимание на самата светлина. Подобно на факлите в залата, които винаги горят, светлината на Съзнанието или Аз-а е винаги налична – в будно състояние или в състояние на сънуване, когато се появяват неща, но и в състояние на дълбок сън, когато не виждаме нищо. Това, което трябва да направим, е да се съсредоточим върху виждащия, а не върху вижданото, не върху предметите, а върху светлината, която ги разкрива.


още информация:

Съдържание:

- Щастие

- Аз и Не-Аз

- Ум

- ''Кой съм Аз?'' - Изследване

- Себеотдаване

- Трите състояния: Будност, съновидение и сън

- Благодат и гуру

- Себеосъзнаване

- Сърце

- Отричане

- Съдба и свободна воля

- Джнани

- Скъпоценности


подобни книги: