НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене

изд.2013г.

Тази книга е последната от поредицата компилации от разговори на ЮДЖИ Кришнамурти с различни събеседници, състояли се в Европа, Америка и Азия през годините от 1985 до 1990. Доколкото е възможно е запазено естественото протичане на разговорите, а минималното редактиране е направено с цел да се предаде максимално точно уникалния начин на изразяване.


Промоция!

 15.00 
13.00
лева
 Поръчай
изд.2010г.

Фундаменталната грешка на човека е, че в един момент се е отделил от целостта на живота. В този момент в него се е появило себеосъзнаването, което го е отделило от живота около него. Той се е изолирал и това го плаши. Стремежът му отново да бъде част от целостта на живота е създал този силен копнеж по Върховното. Човекът вярва, че духовните цели като Бог, Истината, Реалност и т.н., ще му помогнат отново да стане част от ''цялото''. Но самият опит да стане едно с цялото, да се интегрира с целостта на живота, го разделя още повече. Изолираното съществуване не е част от природата. Но тази изолация е създала стремежа да се търсят начини и подходи да бъдем част от природата. Но естеството на мисълта е да създава проблеми, но не и да ги решава.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Природата е заета със създаване на абсолютно уникални личности, докато културата е създала един универсален калъп, към който всички трябва да се нагодят. • Имате смелостта да изкачвате планини, да плувате в езера, да прекосявате Атлантическия и Тихия океан. Това го може всеки, но смелостта да бъдете себе си, да стъпите здраво на двата си крака, е нещо, което никой не може да ви даде. Няма да се освободите от бремето, като се опитвате да култивирате тази смелост. Ако се освободите от товара на цялото минало на човечеството, тогава това, което остава е смелостта. • Добре си дошъл тук, но си дошъл на грешното място, защото очакваш отговор, и си мислиш, че моят отговор ще бъде твоя отговор. Но това не е така. Аз може и да съм намерил моя отговор, но той не е твоя отговор. Трябва да разбереш, за себе си и чрез себе си, начина по който ти функционираш в този свят - това ще бъде твоя отговор.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай
изд.2009г.

Не съществува мое учение и никога няма да има такова. „Учение” не е точната дума. „Учение” предполага прилагането на метод или система, на техника или нов начин на мислене, които да доведат до трансформация на начина ви на живот. Това, което ви говоря е извън полето на научаването; просто ви описвам начина, по който функционирам аз. Това е просто описание на естественото състояние на човека – това е начина, по който и вие, освободени от машинациите на мисълта, функционирате.

Гуру е човек, който ви казва да захвърлите всички патерици. Той иска от вас да вървите, и ако паднете, ще ви каже да се изправите и да вървите отново.

Мисълта може само да създава проблеми, но не може да ни помогне да ги разрешим.

Всички въпроси, които задаваме, се пораждат от полето на отговорите, които вече имаме.

Няма такова нещо като смърт. Единствената смърт е краят на илюзията, краят на страха, краят на знанието, което имаме за себе си и за света около нас.


Промоция!

 10.00 
8.00
лева
 Поръчай