НАЧАЛО

КАТАЛОГ

ПРОМОЦИИ

КОНТАКТИ

Моята количка ( 0 | 0 лв. )

Автори

Категории

Търсене


Естественото състояние
издател:Хайдакан
ISBN:9789548299220
година:2013
страници:312
корица:Мека
тегло:0.346 кг.
размери:20x13 см.
наличност:налична
категории:Духовни учения
Езотерика
Източна мъдрост
цена:(15.00) 13.00 лв. Промоция!
 Поръчай

анотация:

Тази книга е последната от поредицата компилации от разговори на ЮДЖИ Кришнамурти с различни събеседници, състояли се в Европа, Америка и Азия през годините от 1985 до 1990. Доколкото е възможно е запазено естественото протичане на разговорите, а минималното редактиране е направено с цел да се предаде максимално точно уникалния начин на изразяване.


част от съдържанието:

Естественото състояние не е състоянието на себереализарания или богореализирания човек, не е нещо, което се достига или постига, не е нещо, което се осъществява чрез волята; то вече си е там – това е живото състояние, функционалната активност на живота. Под „живот” нямам предвид нещо абстрактно; това е живота на сетивата функциониращи без намесата на мисълта. Мисълта е вмешател, който се натрапва в работата на сетивата. Мисълта има изгода; тя командва сетивата за да извлече нещо от тях и ги използва, за да си придаде непрекъснатост.

Вашето естествено състояние няма абсолютно никаква връзка с религиозните състояния на блаженство, красота и екстаз; те съществуват в полето на преживяванията. Тези, които през вековете водят човечеството по пътеката на религиозността, вероятно са преживяли тези религиозни състояния. Това го можете и вие. Тези състояния са провокирани от мисълта и както идват, така и си отиват. Кришна Съзнание, Буда Съзнание, Христово Съзнание или каквото и да било друго съзнание, всички те са пътувания в грешната посока: те никога не могат да бъдат уловени, задържани, а още по-малко да бъдат изразени от когото и да било. Утъпканата пътека никъде няма да ви отведе. Не съществува оазиз в далечината; вие си оставате с миража.


подобни книги: